Další ročník projektu Gourmet Jižní Morava odstartoval a široká veřejnost může do konce března nominovat nejlepší gastronomické podniky v Jihomoravském kraji. Soutěžních kategorií je přitom celkem pět: restaurace, bistra, kavárny a cukrárny, vinárny a vinotéky, pivovary a pivnice. Vždy musí jít o podnik, který má standardně otevřeno pro veřejnost a má stálou nabídku. Upozornit na kvalitní gastronomické podniky může do 31. 3. 2023 opravdu kdokoli – stačí vyplnit jednoduchý on-line formulář na webu www.gourmetjiznimorava.cz. Nominovat do kterékoli z uvedených kategorií (a klidně i do všech) přitom může jakoukoli gastro provozovnu na území Jihomoravského kraje, ovšem mimo město Brno, které má svůj vlastní projekt Gourmet Brno.
Podniky, které získají nejvíce nominací, postoupí do dalšího kola, ve kterém budou osobně navštíveny a zhodnoceny (formou mystery shoppingu) odbornou porotou složenou z profesionálů a znalců oboru. Hodnotiteli jsou zkušení someliéři, uznávaní kuchaři, profesionální gourmeti a food-blogeři, kteří jsou špičkami ve svém oboru a profesně nepůsobí na jižní Moravě. Nehodnotí se však pouze chuť a kvalita jídel a nápojů, ale i jejich vzhled a prezentace, vystupování a znalosti obsluhujícího personálu, prostředí a atmosféra podniku anebo originalita nabídky. Výsledky budou slavnostně vyhlášeny na podzim 2023.
Nejlepší podniky ze všech kategorií pak získají viditelnou propagaci a marketingovou podporu od organizátora projektu, Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava, která je od roku 2019 každoročním vyhlašovatelem této nekomerční ankety. Projekt Gourmet Jižní Morava tak rozšiřuje veřejné povědomí o lahodných místech našeho kraje, a to jak v tištěném průvodci a běžných médiích, tak prostřednictvím on-line propagace na webu a sociálních sítích.
Další informace poskytne:
Monika Lidmerová – marketing CCRJM, lidmerova @ jizni-morava.cz, 724 227 521
Irena Navrkalová – tajemník DMO ZnojmoRegion, z. s., tajemnik @ znojmoregion.cz, 604 206 438
Radnická 2
602 00 Brno