2022 Poznávací exkurze pro TIC do Weinviertel

Turistická informační centra ze Znojemska poznávají díky přeshraniční spolupráci ZnojmoRegionu TOP turistické cíle největší rakouské vinařské oblasti Weinviertel. Speciální poznávací exkurzi pro ně připravila společnost Weinviertel Tourismus GmbH, zastupující největší vinařskou oblast Dolního Rakouska ležící severně od Vídně, lemující moravsko-rakouskou státní hranici. Destinační společnost ZnojmoRegion pro ni na klíč zajistila vytipování a oslovení vhodných účastníků akce ze Znojemska a koordinovala jejich hromadnou dopravu po rakouském příhraničí.

Speciální poznávací exkurze do RAKOUSKA pro pracovníky turistických infocenter proběhla 22. března 2022 a představila Retz a Poysdorf. Odstartovala tak přeshraniční spolupráci destinační společnosti ZnojmoRegion a rakouské společnosti Weinviertel Tourismus. Zaměstnanci TIC ze Znojemska se tak mohli osobně seznámit s aktuální nabídkou výletních cílů v rakouských příhraničních městech Poysdorf a Retz, které patří k TOP turistické nabídce tohoto příhraničního regionu.

Zájem ze strany infocenter na Znojemsku byl opravdu velký, a tak se akce nakonec zúčastnilo celkem 18 zástupců z 12 regionálních institucí. Profesionálně připravený a velmi inspirativní celodenní program přitom zahrnoval jak vinařské, tak kulturní a historické cíle. Nechyběla např. jízda traktorem ve vinohradu a sklepních uličkách Poysdorfu anebo návštěva známého větrného mlýna a podzemního městského sklepení v Retzu.

Dopravu minibusem Moravia Tours po celou dobu akce zajišťoval člen ZnojmoRegionu, pan Lukáš David (místostarosta města Znojma a majitel průvodcovské agentury REMO-Agency), za což mu patří velký dík.

Šlo přitom o první z přeshraničních akcí, které v roce 2022 plánuje ZnojmoRegion právě s Weinviertel Tourismus. Další poznávací exkurze pro TIC by se měla konat v květnu (pokud ZnojmoRegion získá dotaci z programu INTERREG CZ/AT). Uskutečnit by se měl naopak na území Znojemska se zaměřením na představení nejvýznamnějších TOP akcí roku z obou stran česko-rakouské hranice.

Více o společnosti Weinviertel Tourismus najdete zde: www.weinviertel.at 

Přílohy