Články

 

Přehled tematických příspěvků o zajímavostech a dění ve ZnojmoRegionu najdete právě zde...

NOVINKY turistické sezóny 2019

10.04.2019

Pivní marmelády, koloběžková trasa, špičková architektura ve vinici, proměna areálu znojemského hradu, zážitkový elektroBus nebo možnost vyhrát roční vinnou rentu... A to zdaleka není vše!

Fenomén HRANICE

05.04.2019

Fenoménem celého regionu je bezesporu zemská hranice a její ochrana. Dokládá nejedno neklidné období zdejší historie – té pradávné i zcela nedávné…

Kraj, kde se PIVO potkává s VINOHRADY

01.02.2019

Napadlo vás někdy podívat se na vínem proslavené Znojemsko očima milovníků piva? Tento JINÝ ÚHEL POHLEDU možná trochu překvapí, ale srdce pivařovo při něm zaručeně zaplesá…

ZnojmoRegion na veletrzích cestovního ruchu 2019

10.01.2019

Tradičně v zimních měsících probíhají veletrhy cestovního ruchu v ČR i v zahraničí. Díky destinační společnosti ZnojmoRegion je na nich vidět i turistická oblast Znojemsko a Podyjí. 

Kultura & zážitky bez hranic

08.01.2019

Retzer Land a ZnojmoRegion propojují turistickou nabídku obou příhraničních regionů v nové publikaci předstvující "Kulturu a zážitky bez hranic".

Projekt GOURMET Jižní Morava 2019

21.12.2018

Představujeme nový projekt Gourmet Jižní Morava 2019, který má za cíl vybrat a prezentovat nejlepší a nejoblíbenější gastronomické podniky v celém Jihomoravském kraji.

Tradiční gastronomie svátečního Znojemska - ADVENT

30.11.2018

Lidová tradice na Znojemsku v období Adventu představovala především období půstu bez zábav a gastronomické hojnosti...

Tradiční gastronomie svátečního Znojemska - ŠTĚDRÝ VEČER

30.11.2018

Štědrý večer znamenal poslední den adventního půstu a tak i tradiční štědrovečerní večeře postrádala maso...

Tradiční gastronomie svátečního Znojemska - VÁNOČNÍ SVÁTKY

30.11.2018

Lidové tradice se nevyhýbaly ani sváteční gastronomii v období mezi štědrým dnem a příchodem nového roku...

Tradiční gastronomie svátečního Znojemska - ZABIJAČKY

30.11.2018

Nedílnou součástí tradiční novoroční tabule bývalo vepřové maso. Tradice se v minulosti dodržovaly i na zabijačkách...